





# BRAIN CANCER: PATIENT EDUCATION AND SUPPORT FORUM

## ABOUT

The patient education and support forum is an opportunity for patients, families and their supporters to hear from international and national experts in brain cancer treatment, research and support.

The international speakers are from the USA and United Kingdom. Talks will be followed by a Q&A session where attendees can ask the experts questions.

# WHERE

**DATE: SUNDAY 27 OCTOBER 2019** 

TIME: 9:30AM TO 2:15PM

LOCATION: ROOM C3.5

INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE (ICC)

SYDNEY, DARLING HARBOUR,

NSW, AUSTRALIA

#### **TOPICS**

- ADVANCES IN SURGERY
- NEW DRUG TREATMENTS
- MEDICINAL CANNABIS
- SUPPORTIVE CARE: DIET & EXERCISE
- PRACTICAL MATTERS SUCH AS DRIVING WITH BRAIN CANCER
- ADVANCES IN BRAIN IMAGING
- UPDATE ON MENINGIOMAS
- LUNCH IS PROVIDED
- Q&A SESSION

## **GETTING THERE**

- PARKING: ICC SYDNEY CAR PARK
- LIGHT RAIL: CONVENTION CENTRE & EXHIBITION CENTRE STOPS
- TRAIN: 10 MIN WALK FROM TOWN HALL OR CENTRAL TO ICC SYDNEY

### **REGISTRATION**

ATTENDANCE IS FREE BUT REGISTRATION IS REQUIRED. REGISTER OVER THE PHONE, ONLINE VIA THE LINK OR SCAN THE QR CODE

PHONE: 1800 857 221 Online: http://bit.ly/bcpatients









#### Brain Cancer: Patient Education and Support Forum

Hosted by NSW Neuro-Oncology Group (NNOG), Brain Tumour Alliance Australia (BTAA) and **Co**operative Trials **G**roup for **N**euro-**O**ncology (COGNO)

Sunday 27<sup>th</sup> October 2019

9:30am to 10:00am	Registration
10:00am to 10:10am	Welcome – 10 min Dr Hao-Wen Sim (chair)
10:10am to 10:30am	Advances in neurosurgery – 20 min Prof Colin Watts
10:30am to 10:50am	Advances in neuroimaging – 20 min Dr Lynette Masters
10:50am to 11:10am	Advances in meningioma management – 20 min A/Prof Helen Shih
11:10am to 11:30am	Intermission/morning tea – 20 min
11:30am to 11:50am	Advances in supportive care for brain cancer – 20 min Dr Judith Lacey
11:50pm to 12:10pm	Driving with brain cancer – 20 min A/Prof Andrew Cole
12:10pm to 12:50pm	Intermission/lunch – 40 min
12:50pm to 1:10pm	Advances in systemic therapy for brain cancer – 20 min A/Prof Seema Nagpal
1:10pm to 2:10pm	Panel Q&A – 1 hour
	Close

Location: Room C3.5, International Convention Centre (ICC) Sydney, Darling Harbour, NSW

Lunch and coffee/tea are provided

Attendance is **free** but registration is required

#### To register:

• Phone: **1800 857 221** 

• Online: <a href="https://www.btaa.org.au/events/brain-cancer-patient-education-and-support-forum">https://www.btaa.org.au/events/brain-cancer-patient-education-and-support-forum</a>